Jason Payne is zijn eigen label ‘Break The Rules Records’ gestart!

Op 1 februari bracht Jason Payne het nieuws naar buiten dat hij een eigen label is gestart genaamd: Break The Rules Records! Op social media liet hij al een aantal hints vallen, zoals het roken van een sigaret voor een verboden te roken bord.Jason Payne post break the rules

Dit onverwachtse nieuws bracht natuurlijk bij zowel ons team als de leden van onze Dedicated To Hardstyle groep veel vragen op. Deze vragen heeft hij allemaal beantwoord! Waarom een eigen label? En wat zijn de toekomstplannen van Jason Payne met zijn nieuwe label ‘Break The Rules Records’? Dat en meer lees je allemaal in het interview hieronder!

Vragen aan Jason Payne over Break The Rules Records en zijn toekomstplannen:

Wat zijn je toekomstplannen?

Het is lang stil geweest qua releases rond Jason Payne. Achter de schermen heb ik echter niet stil gezeten, en hard gewerkt aan mijn productiekwaliteiten. Ik wil door de start met dit label graag een platform hebben waar ik mijn nieuwe muziek vrij kan releasen. Muziek waar ik zelf voor 100% achter sta, die ik voel, zodat ik dit weer kan overbrengen tijdens mijn optredens aan het publiek.

Je optredens zijn altijd al onderscheidend van andere optredens. Hoe komt dit? (Mensen kennen je natuurlijk mede door je Pinsir troll op Qbase 2017, panter pakje op Dreamvillage, glitterbaard op onder andere Decibel)

Het leven is een feestje toch? Doordeweeks hebben de meeste mensen hard gewerkt, dus als je dan in het weekend even alles kan loslaten en af en toe een extra lolletje kan maken, why not? 😁

Natuurlijk de grootste vraag die bij ons allemaal op kwam. Waarom je eigen label?
In het verleden heb ik al eens mijn eigen label gehad. Ik begon toen net pas, maar ik merkte toen al dat ik het een heel chill idee vond om de regie zelf in handen te hebben. Ik was toen nog te onervaren, maar nu ben ik meer klaar dan ooit. Op deze manier zijn er geen restricties om de muziek te releasen die ik zelf vet vind!

Kun je ons meer vertellen over je vorige label? En wat extra toelichting over het begin van je carriere met o.a. Dubstep producties voor je begon met Hardstyle?

Ik heb altijd al van verschillende muziekstijlen gehouden, maar ben opgegroeid met Hardcore en Hardstyle. Toen Dubstep zijn opwachting maakte, ben ik daar als DJ vol op gestort, en ik vond het hartstikke vet! Ik startte mijn eigen label, Innovative Arts, maar ik merkte echter dat ik in mijn vrije tijd nog steeds naar Hardstylefeesten ging en dat ik het stiekem ook wel vet vond om af en toe een Dubstep-setje af te sluiten met een Hardcoreplaat! 😉

Uiteindelijk heb ik toen de stekker uit mijn beginnende Dubstep-carriere getrokken, en ben ik me bezig gaan houden met mijn echte muzikale liefde: Hardstyle! ❤
Nu is het tijd om hier echt mijn stempel op te drukken, en nu ik meer ervaren ben vind ik de tijd rijp om een label op te richten.

Waarom de naam van je nieuwe label: ‘Break The Rules Records’?
Ik heb altijd al moeite gehad met het volgen van regels. Ik wil vrij zijn, en dit geldt nog het meest voor mijn muziek. Als je een set van mij hebt meegemaakt weet je dat ik niet alleen van RAW hou. Daarom wil ik er door het opzetten van dit label voor zorgen dat ik muziek kan releasen in de breedste vorm van Hard Dance. Dit kan variëren van Euphoric tot Hardcore. Regels zijn er om overtreden te worden! Weg met die hokjes!
Jason Payne break the rules

Wat kunnen fans verwachten de komende periode?

Een hoop nieuwe muziek die dicht bij mijn gevoel staat. Er zit misschien iets meer melodie in mijn nieuwe nummers dan jullie normaal van mij gewend zijn. Maar door de vele nachten in de studio en op feesten de afgelopen tijd, ben ik er achter gekomen dat dit juist is wat mij echt kippenvel geeft, wat mij raakt en bijblijft, en dat is wat ik wil bereiken met mijn muziek. 
Ik hoop dat het publiek dit ook meer zal merken tijdens mijn optredens! En naast mijn optredens en releases komen er natuurlijk nog een hoop andere leuke dingen zoals de fanmeetings met de Jason Payne fan groep! Jason Payne meeting Defqon

Ik ben benieuwd! Wanneer kunnen we dit verwachten? Wanneer is je volgende optreden?

Mijn eerste optredens zijn RAWfare in Groningen, Madhouze in Rosmalen en Uprising in Zaandam, allemaal in maart! Daar zullen de nieuwe platen sowieso te horen zijn!

Komt er een EP, album, of iets anders?

Dit is zeker iets waar ik over fantaseer. Voor nu doe ik alles stap voor stap. Kwaliteit boven kwantiteit. In de toekomst zou ik zeker een album willen uitbrengen, maar wel eentje waarin ik een verhaal vertel, geen loshangende lijst met nummers. Ik droom er van om ooit een dikke release party neer te zetten met bijbehorende show, dus ik sluit het zeker niet uit!

Je organiseerde ooit ook eigen harddance feestjes wat weinig mensen weten. Kun je hier wat meer over vertellen?

Yes! In 2013 begon ik samen met mijn broertjes met het organiseren van kleine feestjes in The Red Light District in Amsterdam, vlakbij de Dam. We noemden het feest ‘Subremacy‘ (met een b ja, met een knipoog naar sub-bass 😉). Dat was in een café, en er pasten maar 200 mensen in. De sfeer was echter niet top, omdat er veel toeristen kwamen die geen idee hadden in wat voor teringherrie ze terecht zouden komen haha! Uiteindelijk hebben we besloten te stoppen omdat de sfeer door het gevarieerde publiek niet was wat we zochten.

Ben je van plan dit met het nieuwe label ook weer op te gaan pakken?

O jazeker wel! En dan sowieso een paar maatjes groter haha!

Vet! Ik ben benieuwd. Komen er ook andere artiesten op dit label?
Daar sta ik in de nabije toekomst zeker voor open. Ik laat het zeker weten als het moment daar is!

Met wie je tot nu toe het fijnst hebt samen gewerkt? En met wie zou je nog graag een keer willen gaan samenwerken in de toekomst?

Mijn samenwerking met Apexx was zeker een van de tofste om ooit aan te werken! Ik vind het belangrijk om een gezellige samenwerking te hebben waarbij alles vlot verloopt. Als ik zou mogen kiezen met wie ik ooit nog eens zou mogen samenwerken, dan zijn dat sowieso Promo en Zany! De één is mijn Hardcore held en de ander mijn Early Hardstyle held, wat wil je nog meer? 

Waar ben je het meest trots op in je carriere?
Niet echt op 1 specifiek ding. Ik waardeer elk optreden tot op de dag van vandaag nog evenveel als mijn eerste boekingen als Jason Payne. Ik bedoel, hoe cool is het dat je elk weekend weer je droombaan kan uitvoeren?
Als ik echt een aantal punten zou moeten noemen, dan zijn dat voor mij wel Hard Bass, mijn boekingen in Australië en de Defqon.1 Stage Dive van afgelopen jaar. Dat zijn van die dingen waar ik ’s nachts nog wel eens van droom en als ik wakker word denk.. “Oh ja zeker Jason dat heb jij mooi geflikt vriend!😎”

Jason Payne header 1

Wat is er uniek aan jouw nieuwe sound en je optredens?
Mijn nieuwe muziek lijkt erg op hoe ik zelf als persoon ben. Ik ben een jongen met veel emoties, maar ik kan ook heel hard en recht door zee zijn. Mensen die wel eens bij een optreden zijn geweest, weten dat je deze energie ook kan voelen als ik op het podium sta. Daar wil ik nu nog meer van laten zien!

Waar kijk je dit jaar het meest naar uit?
Naar het laten horen van mijn nieuwe tracks! Het voor het eerst draaien van je nieuwe plaat heeft altijd wat magisch en spannends, en er zitten heel veel van dat soort momenten aan te komen dit jaar! Natuurlijk hoop ik dat het publiek dit ook zo ervaart en dat ik veel positieve reacties krijg!
De eerste release is mijn track ‘Breaking The Rules’, een harde track waar alles kapot gaat. De tweede release wordt juist een iets meer melodieuze plaat, waar meer emotie in te voelen is!

Luister de track ‘Breaking The Rules’  alvast op Spotify terwijl je verder leest. Of luister de track hier op alle grote portals!Breaking the rules klein

Wat denk je dat het hoogtepunt van 2019 gaat worden? Kan je al iets zeggen over je vetste boeking tot nu toe bijvoorbeeld?

Één van de hoogtepunten van dit jaar is nu sowieso al Hard Bass! Verder moet ik samen met Unresolved draaien op Intents en komen er nog heel veel vette boekingen aan dit jaar, maar die moet ik helaas nog even geheim houden!

Bekijk de het optreden van 3 The Hard Way tijdens Heroes of Hard Bass hier terug.

Bekijk de het hele eerste optreden van 3 The Hard Way Hard Bass 2016 hier terug.

Waar produceer je/waar zit je studio?

Ik heb een eigen studio thuis op zolder! Altans… als ik heel eerlijk ben produceer ik daar nu nog tussen de was en rotzooi die ook op zolder staan, dus je mag het eigenlijk geen echte studio noemen…😅

Binnenkort ga ik eindelijk de boel verbouwen en heb ik echt mijn ‘eigen plekje’!

Vragen vanuit de Dedicated To Hardstyle community:

Naast bovengenoemde vragen kwamen er ook een aantal vragen vanuit Dedicated To Hardstyle. Deze check je hier!

Is dit label bedoeld voor alleen je eigen releases of ga je ook actief scouten naar nieuw talent binnen de scene? (Vraag van Job Valkenburg)

In de eerste plaats wil ik graag mijn eigen sound neerzetten en die verder ontwikkelen, maar daarna is het zeker de bedoeling om like-minded artiesten bij de crew te voegen!

Serieuze vraag dan maar, eigen label = meer vrijheid met releasen, betekent dit dat je ook wat anders gaat doen dan raw? Of ga je ook platen uitbrengen die misschien wat melodieuzer zijn, of juist nog harder? (Vraag van Levi Weidmann)

Ik heb altijd al een voorliefde voor alle hardere stijlen gehad, dus de bedoeling is zeker euforischere platen uit te brengen, maar ook hardere rammers!

Wat was de drijfveer om een eigen label op te starten? (Vraag van Edwin van Helden)

Ik wil mijn stempel drukken op de scene! Een eigen label geeft je de vrijheid om alle kanten uit te gaan, zonder restricties, en dat is als artiest echt heerlijk! 

Waarom zou een (beginnende) artiest kunnen kiezen voor Break The Rules? (vraag van Edwin van Helden)

Voorlopig houd ik alle beginnende artiesten af, want de vraag waarom een beginnende artiest op dit moment zou willen kiezen voor Break The Rules heeft volgens mij nu geen goed antwoord. Eerst moet er een feeling achter het label zitten, een vibe, en pas als mensen zich daartoe aangetrokken voelen zou er een samenwerking kunnen ontstaan. Dat gezegd hebbende hoop ik over een tijdje een groep van geweldige mensen in mijn team te mogen begroeten!

Van welke artiest zou je graag een track uitbrengen op Break The Rules? (Vraag van Edwin van Helden)

Op dit moment zou ik dus nog van niemand een track willen uitbrengen op Break The Rules!

Waarom heb je gekozen voor dit logo? Is er een achterliggende gedachte achter? (Vraag van Jelmer Smit)

O ja zeker gif

Het logo staat voor zo vrij zijn als een vogel, je niet aan banden laten leggen, Break The Rules! 

Waarom heb je besloten om een label op te starten, ondanks het feit dat er de afgelopen jaartjes weinig muziek uit is gekomen? (Vraag van Jim van Dijk)

Terechte vraag! Ondanks dat ik de afgelopen jaren weinig uitgebracht heb vergeleken met mijn collega’s, heb ik wel degelijk flink wat uren gemaakt in de studio! Nu het tijd is om veel van dat werk naar buiten te brengen, voelde de tijd rijp om daar mijn eigen platform aan te geven. De tijd van stilte is voorbij! 

Zie je je zelf nog veel verder gaan in de scené als dj/producer of wil je je gaan focussen op het label en daar een mega succes van maken? (Vraag van Jim van Dijk)

Ik blijf meer dan ooit zelf actief in de scene, en daarnaast wil ik dat het label uiteraard ook een mega succes wordt! 

Wat is dat toch met Jason & boerenkool? Is een van de toelatingseisen voor je label een voorkeur voor boerenkool met worst? (Vraag van Louise De Jonker)

Producers die zich bij mijn label aan willen sluiten zullen een verplicht boerenkooltoelatingsexamen moeten afleggen! 

Luister de boerenkool met worst edit van FTS hieronder.

Een label hebben of er bij zitten is tegenwoordig veel minder belangrijk dan vroeger. Veel belangrijker is om aangesloten te zijn bij een groot boekingskantoor. Mijn directe vraag zou dan ook zijn: denk je op korte termijn dat je de aansluiting kan vinden bij een groter boekingskantoor. En welke rol speelt het hebben van je eigen label daarbij? (Vraag van Rick Ter Maat)

Ik ben gelukkig al aangesloten bij het grootste boekingskantoor in de Hard Dance, namelijk The Wishlist dus daar maak ik me geen zorgen over! 

Dan nog één vraag niet over je muziek om het interview mee af te sluiten.

Wat is je lievelingskleur? (Vraag van Marijn Vuijk)

Rood! De kleur van bloed, passie, en hoe ik het liefst mijn steak eet (jaja ik eet ook nog wat anders dan boerenkool!).🥩

Heel erg bedankt voor het beantwoorden van al onze vragen Jason. We wensen je heel veel succes met je nieuwe label en hopen snel meer te horen!

Jason Payne zijn eerste release Breaking The Rules kan je hieronder beluisteren:

Luister ‘Breaking The Rules’ nu op Spotify!

Luister de track hier op alle grote portals!

Our member’s top 10 festival-aftermovies!

maart 25th, 2020|0 Reacties

We are all suffering from the whole corona-situation. With so much negativity going on, there is only one thing we can do: UNITE. Unite like we have always done. Unite for the thing we love